010 - 263 06 70


  

Blogs

AI in de praktijk: wat zijn de kansen en bedreigingen?

AI of Artificial Intelligence, vaak in het nieuws op dit moment. Dat 'AI' onze activiteiten en ons werk gaat beïnvloeden, is wel duidelijk. Maar hoe, dat is een goede vraag. Wat zijn de kansen en de bedreigingen? Welke effecten gaat AI in de praktijk hebben? Daarover gaan we het met onze relaties hebben tijdens een relatiebijeenkomst op 30 mei. 

Lees verder »

Onderlinge vorderingen en schulden tussen fiscale partners. Wees op uw hoede!

Onderlinge vorderingen en schulden in Box 3 (Inkomstenbelasting) tussen fiscale partners en tussen ouders en minderjarige kinderen zijn met terugwerkende kracht tot en met 1 januari 2023 gedefiscaliseerd. Dit houdt in dat deze onderlinge vorderingen en schulden niet in de aangifte inkomstenbelasting hoeven te worden vermeld en daardoor ook genegeerd worden voor de box 3-heffing. Dit gold al voor vergoedingsrechten.

Dit is een goede aanleiding om de afwikkeling van deze onderlinge vorderingen en schulden en vergoedingsrechten tussen fiscale partners ook weer eens onder de aandacht te brengen.

Lees verder »

Sparen voor de toekomst met hulp van de fiscus

Veel Nederlanders hebben een pensioentekort. Halverwege vorig jaar is de Wet Toekomst Pensioenen in werking getreden. Deze wet biedt aanvullende mogelijkheden voor premie-aftrek aan ondernemers en werknemers om te sparen voor de “oude dag”.

Lees verder »

Woningwetten minister De Jonge niet in de ijskast

De plannen voor de woningmarkt van minister De Jonge zijn niet controversieel verklaard. Dit betekent dat de behandeling van deze wetsvoorstellen de komende periode door kan gaan. In het kort gaat het om de volgende wetgeving die bij invoering voor woningbeleggers grote gevolgen kunnen hebben.

Lees verder »

Europese conferentie internationale GMNI-netwerk

In juli van het afgelopen jaar vond de jaarlijkse Europese conferentie van ons internationale netwerk GMNI plaats in Stockholm. Ad Versluis en Marco de Pee waren daarbij aanwezig namens ons kantoor. Het was goed om de partners uit de verschillende Europese landen te ontmoeten.

Lees verder »