010 - 263 06 70


  

Juwelier Ed Nobel: tevreden klant van Huisman

Juweliersbedrijf Ed Nobel in Spijkenisse Is sinds een aantal jaar klant van Huisman Administratie en Belastingen BV. Volgens Ed Nobel is niet alleen de financiële en fiscale vakkennis van belang, maar ook een goed persoonlijk contact. Een half woord moet genoeg zijn om vragen op te pakken en zaken te regelen. Dat werkt bij Huisman erg goed en dat is toch anders als bij een groot kantoor, is zijn ervaring.

 

 

Custom-made trouwringen en juwelen

Juweliersbedrijf Ed Nobel vervaardigt op het allerhoogste niveau custom-made trouwringen en juwelen. Dat gaat van schets tot uiteindelijk een juweel naar persoonlijke wens. Maar bijvoorbeeld ook werkzaamheden zoals het moderniseren, vermaken of repareren van sieraden worden vanuit het atelier in Spijkenisse uitgevoerd. Bijzonder is ook de mogelijkheid om bestaand goud om te smelten en te vermaken naar een persoonlijk juweel.

 

Klanten komen uit heel Nederland

De klanten komen uit heel het land naar Spijkenisse om wensen te bespreken. ‘We hebben een tijdje terug bewust de keuze gemaakt om te kiezen voor custom-made trouwringen en juwelen. Op maat en naar wens van de klant,’ aldus Ed. ‘Hiermee onderscheiden we ons in de markt en dat slaat aan. Dat heeft de afgelopen tijd wel duidelijk gemaakt.’

 

Bedrijfsopvolging: de eerste stappen

Ed runt het familiebedrijf samen met zijn vrouw en zijn zoon Nick. Nick werkt al een aantal jaren mee in het bedrijf en zal op niet al te lange termijn ook mede-aandeelhouder worden. Met de insteek om op termijn het familiebedrijf over te nemen van zijn ouders. Het zijn de eerste stappen op het gebied van bedrijfsopvolging en daarbij komt fiscalist en adviseur Ad Versluis van Huisman om de hoek kijken. Want bedrijfsopvolging in een familiebedrijf is een complex proces dat je zorgvuldig moet plannen. Om de zaak financieel en fiscaal zo gunstig mogelijk te regelen voor alle betrokkenen, maar ook vanwege de vele persoonlijke aspecten die hierbij om de hoek komen kijken.

 

   


Tijdig naar de toekomst kijken

Nu zou een overdracht van het bedrijf nog te vroeg komen, stelt Ed Nobel, ‘want ik doe dit werk nog veel te graag. Bovendien is het te druk. Maar het is goed om tijdig naar de toekomst te kijken, zodat we op tijd de juiste stappen kunnen nemen. Niet alleen voor zoon Nick, maar ook voor onze twee andere kinderen die geregeld in de zaak meewerken.’

 

Snelle reactie op vragen

Ed vertrouwt er op dat zijn adviseur Ad Versluis, maar ook anderen binnen Huisman de gang van zaken op de voet blijven volgen en in actie komen als daaraan behoefte is. Wederzijds. ‘Mijn vrouw doet de boekhouding via Exact Online. De samenstelling van de jaarstukken en de fiscale aangiften worden inmiddels ook gedaan door Huisman. En voor specifieke vragen zijn Ad (Versluis) en Kitty (van Roon-Huisman) onze aanspreekpunten. De contacten zijn erg goed en – ik zeg het nogmaals – er wordt snel gereageerd. Daar houd ik van. Het is ook een geruststellende gedachte, zodat wij ons kunnen richten op onze business. En daarmee hebben we het gelukkig druk genoeg.’

 

Bedrijfsopvolging binnen het familiebedrijf

Bij bedrijfsopvolging komen ook emotionele aspecten om de hoek kijken. Hoe lang wilt u nog actief zijn? En bent u er zelf klaar voor? Zeker bij een familiebedrijf kan het moeilijk zijn het bedrijf over te dragen. Daarnaast is het belangrijk om inzichtelijk te hebben of de bedrijfsstructuur op orde is. Bijvoorbeeld voor een fiscaal gunstige bedrijfsopvolging of behoud van sommige bezittingen, of het splitsen van het vastgoed van de onderneming.

Vaak neemt de overdracht van het bedrijf een aantal jaren in beslag. Begin op tijd met de voorbereiding. Daarmee zijn verrassingen te voorkomen en kansen te benutten.

 


Team van ervaren specialisten

De financiële en fiscale adviseurs van Huisman zijn ervaren specialisten als het gaat om bedrijfsopvolging en de overdracht van het bedrijf. Onze mensen helpen ondernemers de bedrijfsopvolging goed te regelen.

 

Meer weten?

Neem contact met ons op.

Wij helpen u graag verder.

 

« vorige pagina